3 grudnia 2021 roku w Jeleniej Górze odbył się etap okręgowy XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Aleksandra Parkitna – klasa IIIf i Anna Zug – klasa IIIe to uczennice, które wzięły w niej udział i reprezentowały Naszą szkołę. Tegoroczna tematyka wiodąca Olimpiady to „Żywienie w profilaktyce chorób układu krążenia”
Jeleniogórska choinka na dowód uczestnictwa dziewczyn.
5 listopada 2021 roku odbył się I etap Olimpiady Wiedzy Chemicznej z Uniwersytetem Jagiellońskim. 10 grudnia 2021 roku odbył się II etap Olimpiady z udziałem uczniów:
klasy maturalne:
- Laura Kainka – klasa IIIb
klasy przedmaturalne:
- Aleksandra Jagieła – klasa IIa
- Wiktoria Bartela – klasa IIa
- Jakub Mielczarek – klasa IId
- Wojciech Mrozek – klasa IIc
- Paulina Pelka – klasa IIId
- Julia Hęcińska – klasa IIIe
- Anna Zug – klasa IIIe
- Oliwia Latocha – klasa IIIf
Anna Zug, uczennica klasy IIIf zaklasyfikowała się do etapu finałowego Olimpiady, który odbędzie się stacjonarnie 12 marca 2022 roku w Krakowie w siedzibie Wydziału Chemii UJ.
Aniu – gratulacje. Znalazłaś się w grupie 200 najlepszych młodych chemików w Polsce.