3 grudnia 2021 roku w Jeleniej Górze odbył się etap okręgowy XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Aleksandra Parkitna – klasa IIIf i Anna Zug – klasa IIIe to uczennice, które wzięły w niej udział i reprezentowały Naszą szkołę. Tegoroczna tematyka wiodąca Olimpiady to „Żywienie w profilaktyce chorób układu krążenia”

Jeleniogórska choinka na dowód uczestnictwa dziewczyn.

 

5 listopada 2021 roku odbył się I etap Olimpiady Wiedzy Chemicznej z Uniwersytetem Jagiellońskim. 10 grudnia 2021 roku odbył się II etap Olimpiady z udziałem uczniów:

klasy maturalne

  • Laura Kainka – klasa IIIb

klasy przedmaturalne:

  • Aleksandra Jagieła – klasa IIa
  • Wiktoria Bartela – klasa IIa
  • Jakub Mielczarek – klasa IId
  • Wojciech Mrozek – klasa IIc
  • Paulina Pelka – klasa IIId
  • Julia Hęcińska – klasa IIIe
  • Anna Zug – klasa IIIe
  • Oliwia Latocha – klasa IIIf

Anna Zug, uczennica klasy IIIf zaklasyfikowała się do etapu finałowego Olimpiady, który odbędzie się stacjonarnie 12 marca 2022 roku w Krakowie w siedzibie Wydziału Chemii UJ.

Aniu – gratulacje. Znalazłaś się w grupie 200 najlepszych młodych chemików w Polsce.